Arkeologidag 2012

Skrivet 26 augusti 2012

Arkeologidagen 2012 innebar två saker för Norrköping. Stadsmuseet hade en visning av utgrävningen i kvarteret Mjölnaren där man hittar nya saker från stadens historia. På Himmelstalund hade föreningen guidning på hällarna och kommunen visade hur fornminnesvård går till. Dagen innebar ca 50 besökare på Himmelstalund. Många hade mycket frågor om både hällristningar och historia samt mycket annat, andra var nöjda med att lyssna. Vi hoppas att alla fick ut något av dagen och tackar alla som kom.

GuidningFöreningens guide för dagen, Larry, visar långskeppen och berättar alternativa teorier.

VårdArkeologen Theres tvättar och målar björnspåret, påhejad av fd. stadsantikvarie Ann-Charlotte Hertz.


Responses are closed for this post.

Senaste Artiklar

Tag Cloud

Museet

Meta

FFiN – Blogg is proudly powered by WordPress and the SubtleFlux theme.

Copyright © FFiN – Blogg