Invigning X 2

Skrivet 26 maj 2013

Den 25/5 invigdes den nya utställning som Norrköpings Stadsmuseum byggt i Hällristningsmuseet.

Medverkande var Intendent Bonnie Festin som skött om bygget, stadsantikvarie och stadsmuseets tf. chef Bror-Tommy Sturk, arkeolog och doktorand Per Nilsson som skrivit basmaterialet till utställningen och invigningen sköttes av vår egen hedersmedlem fd. stadsantikvarie Ann-Charlotte Hertz. Många fler var naturligtvis där, idel tunga namn inom branschen, ingen nämnd ingen glömd. Representanter för föreningen var naturligtvis också närvarande. Vi fick också besök av författaren och föreningsvännen Jan Ekermann och hans medeltidsgäng som befann sig i krokarna vid Borgs säteri på en av stadsmuseets guidningar.

Invigningen avslutades med en guidning för den som ville, vi blev ett muntert gäng på 5 personer som begav oss åstad ut på fältet i blåsten.

Samma dag var även inledningen för årets säsong vilket var ett lyckligt sammanträffande. 2013 är ett fint år för FFiN eftersom vi fyller 20 år i år hipp hipp! Något speciellt är dock inte planerat för året då vi har haft fullt upp med en hel del annat under höst, vinter och vår och därför inte hunnit planera något. Nästa år fyller dock Hällristningsmuseet 20 år och då hade vi tänkt hitta på något lite extra.

Invigning X 2 heter ju inlägget och invigning nr 2 är naturligtvis invigningen av vårt nya projektrum som stod färdigt bara några dagar före den stora invigningen. Vi har nu satsat lite extra på att visa upp Pryssgården och vi tror att vi har lyckats ganska bra, kommentarer under den stora invigningen antydde att den är sevärd. Liksom stadsmuseets utställning som för övrigt heter ”Hällristningar vid vägen” (och som Bror-Tommy även lite fyndigt tillagt ”som var i vägen för vägen” syftande till Herrebroristningarna som riskerade att sprängas bort när den nya E4:an skulle byggas i början av 90-talet och som är upphov till FFiN’s själva existens) är vårt projektrum skapat för att bilda diskussion. En utställning som säger allt är en dålig utställning. Man ska fundera lite och komma på frågor för att dels ta reda på mer själv och dels ställa frågor och skapa diskussion. Detta finns det nu mycken möjlighet till på Hällristningsmuseet.

Vi hoppas att vi får många besök i Himmelstalund i sommar och därtill många nya medlemmar.


Responses are closed for this post.

Senaste Artiklar

Tag Cloud

Museet

Meta

FFiN – Blogg is proudly powered by WordPress and the SubtleFlux theme.

Copyright © FFiN – Blogg