Birka – Ona da Island ina da sun

Skrivet 11 juli 2009

Lördagen den 4:e Juli åkte delar av föreningen på kryssning till Birka, vikingabyn i Mälaren. Solen gassade ordentligt och makterna lät oss få en regnfri dag.

Efter att ha irrat omkring i Södertäljes hamnkvarter, det var inte skyltat och de bygger om i hamnen,  och slutligen hittat ångbåten Ejdern så tuffade vi ut i Mälaren. Väl framme tog guiden (utan namn) över och berättade något litet om Birkas storhetstid. Mest talades det om Ansgar naturligtvis och informationen i övrigt var ganska sparsam men en guidning är ändå en guidning.

Efter guidningen vandrade vi planlöst mellan museum och hantverksby. Museet visade sig vara ganska likt vårt eget, dvs inga äkta artefakter utan mest modeller och nyskapade kopior. Lite synd att en så fyndrik plats som Birka inte kan visa upp lite mer av vad man verkligen hittat på platsen. Souvenirshopen hade dock mer föremål än själva museet, ånyo likt vårt eget lilla näste.

In alles en trevlig utflykt.
Tack alla som följde med och tack till personalen på Birka.

/Varg


Responses are closed for this post.

Senaste Artiklar

Tag Cloud

Museet

Meta

FFiN – Blogg is proudly powered by WordPress and the SubtleFlux theme.

Copyright © FFiN – Blogg