Offentlig toalett

Skrivet 06 augusti 2009

Det är intressant att se hur vi uppfattas där ute på fältet.. För de flesta är vi ett museum som drivs av kommunen och då får vi ju naturligtvis lön. För andra är vi en offentlig toalett som drivs av kommunen och för det får vi naturligtvis lön. Det ses som ohyffsat att vi tar betalt för toaletten med fem kronor. Nu när vi höjde priset till tio kronor så är vi inte bara ohyffsade utan rentav oförskämda! Det hade jag hållt med om förutsatt att vi varit en kommunal instans som fått lön.. men det är vi ju inte..

Vi är och förblir en ideell förening med intresserade individer som jobbar ideellt (gratis för den som inte vet vad ideellt betyder) dag ut och dag in för att sprida kunskap och information om forntiden och de lämningar som finns från forna tider. Vi har ett föreningshus med en utställning (Gratis!) och i det huset har vi även en toalett (inte gratis) som vi låter folk använda mot en liten summa som går till skötsel av toaletten, inköp av papper och rengjörningsmedel och liknande. Vi är inte en kommunal toalett. Toaletten är gratis för våra medlemmar och för våra besökare och kunder. Tar man en sväng i utställningen så kostar toaletten således ingenting.

Svensken är inte läskunnig, det står klart efter den här sommaren.
På vår toalett står det klart och tydligt att toaletten kostar att besöka om man inte besöker museet. Går man bara in i ett rum så är toaletten plötsligt fri. Ingen orkar läsa. Man ser ”10 kronor” och sen går man. Vissa skäller på oss för att det är så oförskämt dyrt, vissa blir arga och ska klaga (var vet vi inte). Vissa betalar gärna för besöket och vissa kan läsa och slipper betala.

Vi tar precis hur mycket betalt vi vill för vår toalett. Skulle ni låta vem som helst komma in och låna er toalett gratis? Hos oss handlar det om mellan 100 och 200 besökare varje lördag som ska låna gratis. Klart vi tar betalt för att folk inte kan läsa en vanlig skylt..

Nästa år kommer vi kanske inte att finnas på Himmelstalund eftersom kommunen dragit in vårt bidrag, var ska ni pissa då? Ska ni leta upp oss och skälla på oss då? Var glada för att vi finns så att ni kan lätta på trycket så länge det är möjligt och om det är så vansinnigt dyrt så varför inte ta en sväng in i utställningen? Det tar som kortast 30 sekunder, så länge kan ni knipa och sen kostar fjölhuset ingenting.

Blir man medlem får man pissa gratis året runt.
/Gratispissande ordförande, medlem sedan 1994


Responses are closed for this post.

Senaste Artiklar

Tag Cloud

Museet

Meta

FFiN – Blogg is proudly powered by WordPress and the SubtleFlux theme.

Copyright © FFiN – Blogg