Senaste nytt från forntiden

Skrivet 30 juni 2012

I veckan som gick träffade vi stadsmuseet och diskuterade framtiden för forntiden.

Vi fick en redogörelse för vad som kommer att hända i den nya utställningen och jag vågar nog lova att den kommer att vara väl värd både ett och flera besök av både lokalbefolkning som utsocknes turister. Vi diskuterade också vad som händer på forntidsfronten i Norrköping och det kan bli en intressant framtid för det förgångna.

I år fylls ristningarna i så ser ni en tjej som målar på hällarna så ska ni inte bli oroliga, ta tillfället i akt och ta en pratstund med henne. I en inte alltför avlägsen framtid kommer det att ske en inventering av hällristningarna, det har gått några år sedan Herr Nordén gjorde sin inventering och en del nytt har trätt fram ur jorden så det är på tiden minst sagt. Dessutom, mindre glädjande, så börjar en del bilder försvinna så sakta så det gäller att dokumentera dem innan de är borta för alltid. Så är de facto läget att när en hällbild försvinner så är den borta för all tid. De må ha överlevt tusentals år men till slut får även urberget nog och slits ut av både människa och natur. Var därför varsam med det som finns kvar; gå inte på ristningarna och skräpa inte ned. Ta hand om det förgångna så att även dina barn och barnbarn får ta del av vår gemensamma historia.


Responses are closed for this post.

Senaste Artiklar

Tag Cloud

Museet

Meta

FFiN – Blogg is proudly powered by WordPress and the SubtleFlux theme.

Copyright © FFiN – Blogg